В това видео ще разберете как българската армия печели една от най-големите си победи през Първата световна война. Успехът при Тутракан обаче не бил единствено от стратегическо значение. Той дошъл като акт на възмездие срещу Румънското нахлуване в България през Междусъюзническата война. Тутраканската епопея оказала решаващо значение за освобождението на Южна Добруджа и вдъхнала нова увереност на българския войник. И до днес битката е един от най-добрите примери за българската воинска храброст и чест.

Ако вярвате в каузата ни за достъпно и увлекателно представяне на българската история, ще се радваме да ни подкрепите чрез изпращане на дарителски SMS на номер 17777 с текст DMS BGHISTORY или като закупите образователен продукт от електронния ни магазин. Благодарим ви!

Хареса ли ви статията?

Тутраканската операция – светкавичният реванш
5 от общо 4 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!
СПОДЕЛИ
Предишна статияИсторията на Народния театър „оживява“ в снимки и костюми
Следваща статия5 емблематични български моста с впечатляваща история
Българска история
От създаването си до днес „Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ. Нашата мисия е да достигнем до всички, които проявяват интерес към науката, а с приоритет е подрастващото поколение.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР