„Минало в минути“ е новата видео рубрика на сдружение „Българска история“. Форматът следва посоката на организацията за достъпно и увлекателно представяне на забравени личности и епизоди от родното минало. Автор и водещ на влога е Мирела, която води зрителите на кратки, но запомнящи се разходки из българския летопис.

В десетия епизод на видео поредицата ни „Минало в Минути“ Мирела разказва за две малко познати, но значими личности от българското Средновековие – считаните за последни български владетели Константин и Фружин.

Желаем ви приятно гледане, а ако влогът ни ви допада, тук може да гледате всички негови епизоди.

Ако вярвате в каузата ни за достъпно и увлекателно представяне на българската история, ще се радваме да ни подкрепите чрез изпращане на дарителски SMS на номер 17777 с текст DMS BGHISTORY или като закупите образователен продукт от електронния ни магазин. Благодарим ви!

Хареса ли ви статията?

5 факта за Константин и Фружин (влог)
5 от общо 7 глас(а)
Вашето мнение е важно за нас!
СПОДЕЛИ
Предишна статияМайор Георги Векилски – защитникът на Добруджа
Следваща статияВеликден – история, традиции и ритуали
Екип
От създаването си до днес „Българска история” работи в посока опресняване на историческата памет, засилване на националната гордост, възраждане на забравени личности и епизоди от близкото и далечно минало. Екипът ни е убеден, че историята трябва да се разглежда като стабилна основа за изграждане на национално самосъзнание, което е от изключителна важност за просперитета на един народ. Нашата мисия е да достигнем до всички, които проявяват интерес към науката, а с приоритет е подрастващото поколение.

1 коментар

  1. Много ми хареса факта, че Мирела употреби думата „поробителя“, което предполага поробване и робство. Плюя на всеки, който замества думата “ робство“ в нашата история с „присъствие“!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР