Награди и признания

Бяла лястовица

Бяла лястовица

(2016)

Навръх националния празник 3 март, екипът на „Българска история“ бе удостоен с „Бяла лястовица“ от „Господари на ефира“ за постижения в областта на родолюбието.

Будител на годината

Будител на годината

(2015)

Екипът на „Българска история“ се класира втори в класацията „Будител на годината“, организиран от Radio FM+

40 до 40

40 до 40

Дарик радио (2016)

От няколко години Дарик разработва популярното в много страни по света проучване „40 до 40“. Проектът е с позитивен дух и има за цел да представи успешно реализирали се млади българи до 40 години. Екипът на „Българска история“ бе избран сред тях.

30 до 30

30 до 30

сп. Форбс България (2016)

Българското издание на популярната класация удостои екипа на „Българска история“ да е сред 30-те млади българи, отличили се в своя сфера.

Носители на просвета

Носители на просвета

НПСС (2014)

Националното представителство на студентските съвети в България удостои екипа ни с първо място в категорията „Носители на просвета“.

Благодарствено писмо от областния управител на Силистра

Благодарствено писмо от областния управител на Силистра

(2014)

Областният управител на Силистра връчи благодарствено писмо на екипа на „Българска история“ за популяризирането на един от патроните на крайдунавски град Луи Айер чрез филма „Швейцарецът с българско сърце.

Признание за Забравеният герой от Родопската Шипка

Признание за „Забравеният герой от Родопската Шипка“

(2013)

Грамота и признание от Исторически музей „Смолян“ за популяризирането на образа на полк. Владимир Серафимов чрез документалния филм „Забравеният герой от Родопската шипка“.

Селекция на Швейцарецът с българско сърце в престижни филмови фестивали

Селекция на „Швейцарецът с българско сърце“ в престижни филмови фестивали

(2015)

Филмът „Швейцарецът с българско сърце“, популяризиращ делото на Луи Айер, бе сред излъчените на фестивалите за документално кино „Ранно пиле“ и „Златен Ритон“.