Общи условия за пазаруване

Общи условия на магазина

ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ И ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ

С поръчката си на сайта www.bulgarianhistory.org (собственост на БИ 93 ООД) клиентът се съгласява да предостави доброволно следната лична информация за служебно ползване от страна БИ 93 ООД:

  1. Име и фамилия
  2. Валиден e-mail адрес и парола (в случай на регистрация)
  3. Пълен адрес за доставка
  4. Пълен адрес за фактуриране (ако е различен от адреса за доставка)
  5. Телефон за контакт

Клиентът носи отговорността за попълнените данни, както и за това те да са достатъчно подробни,  за да позволят изпълнението на доставката и плащането. Подадената от клиента информация ще се използва изрично и само за служебните цели на доставката от страна на служителите на www.bulgarianhistory.org и няма да бъде предоставяна на трети лица за каквито и да били цели, освен когато това се налага от закона.

БИ 93 ООД е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни и носи отговорност за правилното и конфиденциалното съхраняване на данните, предоставени доброволно от потребителите.

ДОГОВОР ЗА УСЛУГА

С акта на поръчката се сключва договор между клиента и БИ 93 ООД, фирма със седалище гр. София, жк. Младост 2, блок 260, ЕИК 202972277, за изпълнение на доставка на поръчаните артикули чрез сайта www.bulgarianhistory.org

След като служителите на www.bulgarianhistory.org потвърдят поръчката чрез обратен мейл, артикулите ще бъдат окомплектовани и изпратени на посочения от клиента адрес за доставка.

www.bulgarianhistory.org не носи отговорност, ако поръчаните от клиента артикули не бъдат доставени заради непълен или некоректен адрес. www.bulgarianhistory.org си запазва правото да се оттегли едностранно от договора за услуга, ако подадените от потребителя данни не са пълни, не са коректни или не позволяват изпълнението на поръчката поради липса на складови наличности, като уведоми за това клиента, използвайки данните за контакт, оставени от него.

Магазинът на www.bulgarianhistory.org е предназначен за директна продажба на крайни потребители. Забранено е използването услугите на www.bulgarianhistory.org за препродаване на получените артикули на трети лица. При установени нарушения в тази насока БИ 93 ООД (представляващо www.bulgarianhistory.org) си запазва правото да се оттегли едностранно от договора.

НАЛИЧНИ СТОКИ

Служителите на www.bulgarianhistory.org осигуряват своевременно доставка на поръчаните от клиента артикули на посочения адрес за доставка, когато артикулите са налични в складовете на фирмата. При изчерпване на наличността или възможно забавяне на доставката над определения срок поради моментна липса на артикули, служителите на www.bulgarianhistory.org се задължават да информират клиента за това, като се свържат с него по телефон или e-mail.

ПЛАЩАНЕ И ДОСТАВКА

След като клиентът потвърди поръчката си в сайта www.bulgarianhistory.org  електронната заявка се обработва от служители на фирмата. При заявка, направена след 15:00 часа, обработката се прави на следващия работен ден.

Възможните начини на плащане са чрез наложен платеж (плащане при получаване на доставката) или банков превод по сметката на БИ 93 ООД (Първа инвестиционна банка, IBAN: BG76FINV91501016349626, BIC: FINVBGSF). Моля, обърнете внимание, че при избор на опцията за банков превод, поръчката  ще бъде изпратена след получаване на плащането за поръчката. Банковият превод към сметката на БИ 93 ООД  може да отнеме 2 (два) работни дни.

При попълване на вносната бележка за банков превод клиентът следва да посочи номера на поръчката, изписан в изпратения на клиента e-mail от www.bulgarianhistory.org, като основание за плащане. Таксите за банковия превод са за сметка на клиента.

Ако клиентът избере опцията за наложен платеж, цялата стойност на поръчката и куриерската доставка следва да бъде платена на куриера при доставка на място на посочения от клиента адрес.

Доставката се извършва навсякъде в страната в рамките на 3 (три) работни дни от оторизирана куриерска фирма – SPEEDY.

ВРЪЩАНЕ НА ДОСТАВКА

В рамките на 14 (четиринадесет) календарни дни от датата на доставка клиентът може да върне получените артикули със същата куриерска фирма на адрес: гр. София, бул. „Васил Левски“ 121, ет. 1, ап. 3. Сумата ще бъде възстановена на клиента по банков път, ако артикулите са в същото състояние, както при изпращането им. Връщането на доставката е за  сметка на клиента, като цената на куриерската услуга се различава от преференциалната цена, която БИ 93 ООД предлага при доставка.

Ако получените от клиента артикули не съответстват в пълен размер и изцяло на поръчаните от клиента на сайта www.bulgarianhistory.org  и това може да бъде удостоверено, следва да се свърже със служителите на www.bulgarianhistory.org на телефон 0878 85 35 20. Връщането на доставката в този случай е за сметка на www.bulgarianhistory.org, както и изпращането на правилната поръчка. Сверяването на поръчките става чрез електронната система на сайта.

Платената сума за върната поръчка без цената на куриерската услуга се възстановява на клиента по банков път на предоставена от него банкова сметка в рамките на 5 (пет) работни дни, след като служителите на www.bulgarianhistory.org получат върнатата пратка.

НЕПРЕДВИДЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА

БИ 93 ООД (представляващо www.bulgarianhistory.org) не носи никаква отговорност за щети и загуби при доставката, настъпили вследствие на обстоятелства извън  възможния контрол на БИ 93 ООД (представляващо www.bulgarianhistory.org).

ЮРИСДИКЦИЯ

Всички въпроси и оплаквания, неуредени с настоящите Общи условия за ползване, подлежат на разрешаване според законите на Република България и Закона за защита на потребителите, Закона за защита на личните данни, Закона за електронната търговия и други.

КОНТАКТИ НА ФИРМАТА

За връзка със служителите на www.bulgarianhistory.org можете да използвате следните координати:

Адрес: гр. София, бул. Васил Левски 121, ап. 3

Телефон: 0878 85 35 20

Работно време: от понеделник до петък – 09:00-18:00 ч.

E-mail:[email protected]

Седалището на фирмата се намира на следния адрес: гр. София, ж.к. Младост 2, блок 260, ет. 3, ап. 10. ЕИК на фирмата е 202972277.